НАДИХАЮЧА ІНТУЇЦІЯ І КРЕАТИВ В УПРАВЛІННІ ІННОВАЦІЙНИМИ ПРОЄКТАМИ - Бушуєва, Наталія; Бушуєв , Сергій; Бушуєв , Денис; Бушуєва , Вікторія (Управління розвитком складних систем, 2022)
Розглянуто роль і місце надихаючої інтуїції та креатив в управлінні інноваційними проєктами і програмами розвитку організацій. Наведено концептуальну модель взаємодії надихаючої інтуїції та креативу в процесах управління інноваційними проєктами. Визначено вплив надихаючої інтуїції та креативу на життєвий цикл інноваційних проєктів щодо розвитку знань і технологій управління. Розглянуто ключові компетенції і стратегічні пріоритети організації щодо впровадження стратегії сталого розвитку. У процесі досліджень обрані дві моделі сталого розвитку на основі застосування інноваційних проектів та програм. Перша модель «Рамкові основи стратегічного сталого розвитку (FSSD)» визначає три рівня креативних компетенцій – лінійну, літеральну та холістичну. В межах цієї моделі на прикладі визначені якісні впливи окремих компетенцій на формування надихаючої інтуїції. Друга модель пов’язана з застосуванням системи знань та компетенцій з управління інноваційними проєктами та програмами Р2М. В межах цієї моделі визначені пріоритетні компетенції, які формують надихаючу інтуїцію проектних менеджерів. В межах проведення оцінок побудована матриця якісних впливів на надихаючу компетенцію в процесах впровадження інноваційних проєктів та програм.