МОДЕЛЮВАННЯ ЄДИНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Шестак , Ярослав (Управління розвитком складних систем, 2022)
Визначено етапи формування єдиного інформаційного простору закладу вищої освіти. Охарактеризовано системи забезпечення закладу вищої освіти, які функціонують перманентно, але порушені синергетичні зв’язки між внутрішніми комунікаціями та зовнішніми інтерфейсами. Побудовано модель систематизованої інформаційної системи закладу вищої освіти з метою удосконалення організаційних процесів. Обґрунтовано рівень та стан готовності до нововведень у закладах вищої освіти. У процесі дослідження застосовано такі теоретичні методи, як проблемно-цільовий та системно-структурного аналізу, за допомогою яких описано історію створення єдиного інформаційного простору закладу вищої освіти; метод моделювання для створення моделі систематизованої інформаційної системи закладу вищої освіти. Також за допомогою емпіричних методів (анкетування та опитування) визначено рівень і стан готовності до нововведень у закладах вищої освіти, а також очікувані результати і переваги від формування єдиного інформаційного простору в закладах вищої освіти. Основним методом, який узагальнює результати, є комплексний експеримент. Визначено очікувані результати і переваги від формування єдиного інформаційного простору в закладах вищої освіти.