СУЧАСНИЙ СТАН ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРОГНОЗУВАННЯ ЧАСОВИХ РЯДІВ - Берзлев, О. Ю. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Сформульовано основні постановки задачі прогнозування часових рядів. Розглянуто переваги і недоліки, а також окреслено перспективи розвитку класичних статистичних та інтелектуальних прогнозних моделей та методів, які складають основу сучасних інформаційних систем прогнозування часових рядів.