ЛОКАЛІЗАЦІЯ ДЕФЕКТУ ТИПУ «ТРІЩИНА» НА РЕШІТЧАСТИХ, ФРАКТАЛЬНИХ ТА ОРНАМЕНТАЛЬНИХ 2-D СТРУКТУРАХ - Горда, О. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Запропоновано метод визначення розташування дефекту типу «тріщина» на регулярних поверхнях об’єктів будівництва за їх візуальним зображенням. Досліджена можливість застосування методу для решітчастих, фрактальних та орнаментальних 2-D структур.