ТЕХНОЛОГІЯ АДАПТИВНОЇ ФІЛЬТРАЦІЇ ЗОБРАЖЕННЯ ДЕФЕКТУ ТИПУ «ТРІЩИНА» - Міхайленко, В. М.; Горда, О. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Визначено актуальність та проведено аналіз проблем розв‘язання задачі ідентифікації об’єкта в оптичному діапазоні, які пов’язані з наявністю значного рівня зашумленням на реальних знімках, що обґрунтовує необхідність розробки адаптивного фільтру для розпізнання дефекту типу «тріщина». Визначено основні інформаційні компоненти та вимоги до адаптивного фільтру для ідентифікації дефекту типу «тріщина» за фотознімками та проведено огляд методів його реалізації.