Інфраструктурні проєкти організації дорожнього руху: вибір методології управління - Бушуєв , Сергій; Веренич , Олена; Терейковська , Людмила; Войтенко , Олександр (Управління розвитком складних систем, 2023)
Упровадження проєктів із організації дорожнього руху потребує вибору необхідної методології, яка буде сприяти його успіху. Як організацію дорожнього руху більшість розуміє організацію транспортних потоків, проте це не є коректним. Організація дорожнього руху визначається як сукупність заходів, спрямованих на убезпечування та комфортність умов дорожнього руху. А враховуючи сучасний контекст і тенденції, можна говорити про підтримку принципів сталого розвитку та забезпечення національної обороноздатності і безпеки країни. Така діяльність складається з декількох етапів, частина з яких може бути реалізованою виключно як ланцюг послідовних кроків, а інші можуть бути упроваджені покроково з отриманням зворотного зв’язку та реалізацією поточних поліпшень. Запропоновані результати дослідження стосувалися вибору необхідної методології упровадження інфраструктурних проєктів з організації дорожнього руху з урахуванням предметної області. На основі детального аналізу предметної області та наявних методів, підходів, принципів, фрейворків із управління проєктами, було запропоновано як підхід упровадження зазначених проєктів використовувати синкретичний підхід, який включає в себе використання водоспадної моделі і поєднання набору принципів Scrum та методу гнучкої розробки Kanban. Дослідження є одним із перших результатів реалізації науково-дослідницької роботи «Методологія управління проєктами модернізації організації дорожнього руху воєнної та повоєнної відбудови територіальних громад», номер державної реєстрації 0123U101943, фінансується за рахунок державного бюджету України. Результати пропонованого дослідження будуть покладені в основу подальших досліджень, що стосуватимуться вивчення основних принципів організації сталого розвитку в контексті організації дорожнього руху та розробки методології управління проєктами модернізації організації дорожнього руху воєнної та післявоєнної відбудови територіальних громад.