Інформаційна система для прогнозування і прийняття рішень у фінансовій сфері - Берзлев, О. Ю.; Білощицький, А. О. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Побудовано автоматизовану персональну локальну інформаційну систему обробки даних як систему прогнозування і підтримки прийняття рішень у фінансовому секторі, в якій синтезовані запропоновані математичні моделі та методи прогнозування фінансових часових рядів. Інформаційна система забезпечує виконання таких задач: передпрогнозний фрактальний аналіз часового ряду, реалізація комбінованих моделей прогнозування рівнів та знаків приростів часових рядів, ідентифікація моментів зміни їх тенденцій для прийняття фінансових рішень.