Інформаційна система моніторингу поводження з твердими побутовими відходами - Чемерис, М. М.; Отамась, В. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Розглянуто питання розробки інформаційної системи моніторингу поводження з твердими побутовими відходами, яка дає змогу відображати дані комунальних служб, приватних підприємств та інших об’єктів господарювання про утворення, накопичення, рух та утилізацію твердих побутових відходів. Інформаційна система створюється для організації моніторингу у сфері поводження з відходами та вибору ефективної схеми управління цими процесами.