МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - Кононович, В. Г.; Копитін, Ю. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Наведено моделювання процесів управління ризиками інформаційної безпеки шляхом побудови моделей ідентифікації ризиків за допомогою багатошарових графів, гіперграфів та елементів концепції мережева єдиних мереж, модернізації класичної аналітичної моделі оцінки ризиків, формування моделі обробки ризиків на основі розфарбованої мережі Петрі, презентації моделі виявлення вразливостей у процесі експлуатації системи з використанням ділових ігор, наведення інкрементної моделі побудови системи забезпечення ІБ.