Інфо-комунікаційна система електронного оцінювання спеціальних здібностей підлітків - Поляков , Микита; Єременко , Богдан (Управління розвитком складних систем, 2024)
Фокус цього дослідження спрямовано на профорієнтаційний супровід підлітків. Показано, що наразі існують різні методи і засоби підтримки рішення підлітка щодо вибору майбутньої професії, але переважна більшість з них або довготривалі, або супроводжуються ризиками халатного відношення до процесу проведення профорієнтації саме з боку підлітків через нерозуміння чи втрату інтересу до самого процесу. Саме тому ця робота є продовженням досліджень, спрямованих на розроблення інформаційно-комунікаційних систем, що використовують ігрові технології для того, щоб привертати увагу підлітка під час виконання професійно-орієнтованих завдань для самооцінки власних спеціальних здібностей. У пропонованій роботі на основі доступного апаратного і програмного забезпечення побудовано архітектуру системи електронного оцінювання спеціальних здібностей підлітків і розглянуто технології, які можуть бути використані при побудові інфо-комунікаційної системи. Головна ідея полягає в тому, щоб побудувати мікросервісну архітектуру, яка має потенціал до розширення і змогу зберігати копії даних у хмарному сховищі. Запропоновано використовувати такі технології, як: Kafka, Celery, Redis, PostgreSQL, AWS S3 Storage, FastAPI. Описано приклади визначення фінального висновку системи з рекомендацією щодо професії. Показано приклад роботи системи з боку користувача з використанням гри.