МОДЕЛЬНО-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД ДО РОЗРОБКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Катаєва, Є. Ю.; Заспа, Г. О.; Форостянов, Р. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Розглянуто загальні поняття та принципи модельно-орієнтованої інженерії як однієї з найвикористовуваних модельно-орієнтованого підходу від Object Management Group (OMG) – Model-Driven Architecture (MDA) та переваги, які надає MDA у порівнянні з традиційними підходами до розробки програмних систем. Особлива увага приділена інструментам для трансформацій моделей.