ЗАДАЧА ІДЕНТИФІКАЦІЇ МАТЕМАТИЧНИХ МОДЕЛЕЙ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЕКСПЕРТНИХ СИСТЕМ УПРАВЛІННЯ НА ОСНОВІ НЕЧІТКОЇ ЛОГІКИ - Пурський, О. І. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Розглянуто принципи застосування нечіткої логіки в системах управління. Досліджено особливості ідентифікації математичної моделі прийняття рішень в експертних системах управління на основі нечіткої логіки. Запропоновано схему ідентифікації математичної моделі, що базується на застосуванні механізму мінімізації області прийняття рішень.