ОСОБЛИВОСТІ АТРИБУЦІЇ МЕХАНІЗМУ ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВНОГО УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИМ ПОРТФЕЛЕМ БУДІВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА - Дзюбенко, Л. І. (Управління розвитком складних систем, 2016)
На основі проведеного аналізу розкривається сутність показника вартості підприємства, визначаючи її як інтегральний показник, що характеризує спроможність підприємства до ефективного функціонування у ринковому просторі та можливості генерації позитивно стійких грошових потоків на засадах раціонального управління ресурсно-компетенційними активами підприємства, що виражені у вартісних одиницях. Розкрито сутність вартісної орієнтації підприємства в контексті управління інтегрованим комплексом «активи – потенціал – фактори впливу». Визначено роль фактора часу в умовах вартісної орієнтації підприємства на основі ефективності прийняття управлінських рішень, ефективного ресурсного управління, ефективного управління фінансовими ресурсами й грошовими потоками та управління вартістю в процесі кругообігу капіталу.