ВИПРОБУВАННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДНИХ ЗРАЗКІВ ПРОФІЛЬОВАНИХ НАСТИЛІВ НА ДОСЛІДНОМУ СТЕНДІ - Бєлов , Ігор; Вабіщевич, Максим; Дєдов , Олег; Кривенко , Ольга (Управління розвитком складних систем, 2022)
Випробування будівельних конструкцій та їхніх елементів є обов'язковим етапом під час їх розроблення. Це запобігатиме можливим небезпекам для людей у процесі експлуатації та обумовить позитивний імідж компанії-виробника. Випробуванням підлягає кожен параметр конструкції. Результатом випробувань є висновки і рекомендації, що підтверджуються державним сертифікатом України про відповідність до них кожного з параметрів, що досліджуються, і конструкції в цілому. Експериментальні методи дослідження роботи будь-якої конструкції відіграють важливу роль не тільки для оцінки стійкості та міцності конструкції, а також для аналізу розроблених робочих гіпотез і теорій, що використовуються. У зв’язку з необхідністю підвищення якості будівельних конструкцій, їхньої надійності та довговічності роль експериментальних методів постійно зростає. Випробування є засобом, який дає можливість отримати відомості про відповідність реальної конструкції її теоретичній моделі та за необхідності підтвердити або уточнити її розрахункові параметри. Робота присвячена аналізу випробувань експериментальних дослідних зразків профільованих настилів. Здійснено випробування листових гнутих профілів з трапецієподібними гофрами на предмет визначення стійкості та несучої спроможності сталевого профільованого листа Т153-119L-840 за трипрогоновою схемою.