Формування інформаційного середовища університету для дистанційної освіти - Колесников, А. Е. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Проаналізовано останні дослідження і публікації, що розглядають системи навчання як дисипативні системи, що розвиваються за біфуркаційними сценаріями. Розглянуто практичну необхідність застосування інформаційного середовища університету для вирішення завдань дистанційного навчання. Розроблено стратегію розвитку дистанційної освіти на основі ціннісного підходу.