Технологічні процеси під час реставрації аркових конструкцій і склепінь пам’яток архітектури - Черненко, В. К.; Осипов, С. О. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Розглянуто актуальну науково-прикладну проблему – підвищення основних техніко-економічних показників технологічних процесів під час реставрації аркових конструкцій і склепінь пам’яток архітектури. Розроблені методи реставрації аркових конструкцій і склепінь, представлені у вигляді науково обґрунтованої системи, що дозволяє вибирати із множини можливих варіантів раціональні методи залежно від виду реставрації, категорії міцності і стійкості розпірних конструкцій при гарантованому забезпеченні архітектурно-історичної ідентичності конструкцій та пам'ятки архітектури в цілому.