Оптимізації процесів відбору персоналу за алгоритмом пошуку ідеальних кандидатів - Цюцюра , Світлана; Єрукаєв , Андрій; Андрусенко , Валерій (Управління розвитком складних систем, 2024)
У статті розглянуто алгоритмічний підхід до відбору ідеальних кандидатів, використовуючи аналіз критеріїв та автоматизований процес відбору, для оптимізації процесів відбору персоналу та підвищення ефективності кадрового менеджменту. Досліджено ефективність цього методу, а також його практичні застосування в рекрутингу та внутрішньому переведенні працівників. У сучасному світі, де конкуренція на ринку праці надзвичайно висока, пошук ідеальних кандидатів стає ключовим завданням для багатьох компаній. Вибір правильного претендента на вакантне робоче місце може значно вплинути на успішність бізнесу, а автоматизація процесу підбору кандидатів допомагає роботодавцям значно економити час і ресурси на ручному відборі. Отже, постає необхідність дослідження різних методів та алгоритмів відбору персоналу для досягнення максимальної ефективності автоматизації процесу. Наукові дослідження і публікації, що стосуються відбору кандидатів та застосування алгоритмів у цій сфері, відображають багатоаспектність і складність процесу підбору персоналу. Попередні дослідження розглядали широкий спектр питань, включаючи розробку критеріїв відбору, психологічні тести, аналіз кар'єрних траєкторій, а також ефективність різних методів і підходів до підбору кандидатів. Деякі дослідження зосереджуються на розвитку алгоритмів машинного навчання і штучного інтелекту для автоматизації процесу відбору кандидатів, зокрема за допомогою аналізу резюме, професійних навичок та відгуків. Інші дослідження розглядають роль соціальних мереж у підборі персоналу та розробку алгоритмів для аналізу профілів кандидатів у соціальних мережах. Крім того, було проведено дослідження, що спрямовані на вивчення впливу різних факторів, таких як культурні та соціальні відмінності, на процес відбору кандидатів. Ці дослідження надають цінний внесок у розуміння найефективніших стратегій і методів підбору персоналу в різних умовах. Загальною тенденцією в попередніх дослідженнях є спроба забезпечити об'єктивність, ефективність та інноваційність процесу відбору кандидатів за допомогою розроблення нових алгоритмів і методів, які враховують широкий спектр факторів та потреб бізнесу.