МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ ЧАСУ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМ - Зайцев, В. Г.; Плахотний, М. В.; Цибаєв, Є. І. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Запропоновано модель роботи програми у вигляді поглинаючого марковського ланцюга із дискретними станами і дискретним часом. Розроблено метод і алгоритм розрахунку середнього часу виконання програми та середньої кількості виконання окремих блоків. Наведено результати експериментальних досліджень