ОГЛЯД МЕТОДІВ ПРОГНОЗУВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ЕКОНОМЕТРИЧНИХ МОДЕЛЕЙ - Левченко, Л. О.; Бєлова, Д. С. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Запропоновано огляд методів прогнозування фінансового стану підприємства, що працює з економетричними моделями. Проаналізовано найбільш поширені економетричні моделі, методи прогнозування, зазначено їхні недоліки та переваги. Доведено необхідність застосування багатофакторної регресійної моделі як найбільш інформативної бази початкових даних для аналізу фінансового стану підприємства.