Системи засади профілювання місій державних цільових програм - Сидорчук, О. В.; Ратушний, Р. Г.; Гуцул, Г. Д.; Сидорчук, О. О.; Босак, В. В. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Означено складові систем-продуктів та систем-програм. Розкрито сутність змін (перетворень) систем-продуктів, а також місії, цілей (підцілей) та задач, що їх забезпечують. Означено чинники ефективності функціонування систем-продуктів, які є уніфікованою базою (множиною) для профілювання місії Державних цільових програм. Формалізовано задачу визначення ефективного сценарію та окреслено шлях її вирішення.