МЕТОДОЛОГІЯ РОЗРОБКИ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ РІВНЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Караєва, Н. В.; Левченко, Л. О.; Трохименко, Я. М. (Управління розвитком складних систем, 2015)
Запропоновано методологічні основи створення інформаційно-аналітичної системи моніторингу екологічної безпеки й сталого розвитку та ранжирування територій на основі кластерного аналізу за рівнем сталого розвитку.